Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Είναι ο θηλασμός σκλαβιά;

Έπεσα κατα λάθος πάνω σε ένα άρθρο στο οποίο ο Σαρκοζί εξέφραζε τις απόψεις του για το θηλασμό. Θεωρεί το θηλασμό "Σκλαβιά" για τη γυναίκα, η οποία πρέπει να είναι μαζί με το παιδί όλη μέρα και να ξυπνάει όλο το βράδυ να το θηλάζει. Ενώ ο άντρας μένει λίγο αμέτοχος στην όλη διαδικασία του ταΐσματος.
Ο Σαρκοζί λέει βέβαια οτι ανοίγει το ένα μάτι το βράδυ που ξυπνάει η γυναίκα του να ταΐσει το μωρό... για συμπαράσταση!

Τελικά είναι ο θηλασμός σκλαβιά;



Δεν ξέρω τις δικές σας εμπειρίες, αλλά προσωπικά πιστεύω πως ο θηλασμός είναι κάτι αρκετά δύσκολο, χρονοβόρο και επίπονο μερικές φορές.

Εδώ και 1 μήνα θέλω να πάω κομμωτήριο αλλά δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού γιατί η μπέμπα μου δεν θηλάζει σε τακτικές ώρες και μπορεί να θελήσει να φάει ακριβώς την ώρα του ραντεβού.
Έχω προσπαθήσει να βγάλω γάλα με το θήλαστρο και να το αφήσω στον μπαμπά της αλλά αν λείπουν έστω και 10 μλ, θα χαλάσει τον κόσμο μέχρι να τα φάει.!
Επίσης επειδή κάθε 2-3 ώρες θηλάζει, δεν έχω πολύ εξτρα γάλα να βγάλω με το θήλαστρο και είναι πολύ δύσκολο να γεμίσω ένα μπουκάλι (τρώει περίπου 150μλ το γεύμα).

Το βράδυ μερικές φορές κάνει κάτι μαραθώνιους θηλασμού οι οποίοι κρατάνε 1 ώρα και μετά θέλει να ρευτεί και κάνει γουλίτσες οπότε το γεύμα των 2.00 τελειώνει στις 3.30 και στις 4.00-4.30 θέλει πάλι να φάει!!

Είναι κουραστικό!!
Εξουθενωτικό μερικές φορές...

Απο την άλλη βέβαια...
Μετά το θηλασμό και αφού έχει χορτάσει με κοιτάει με τα μεγάλα της ματάκια, ανοίγει το φαφούτικο στοματάκι της και μου χαμογελάει :)
Μετά απο αυτό, όλη η κούραση του θηλασμού και της αϋπνίας, οι πόνοι και τα παράπονα εξαφανίζονται!!

Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές εμπειρίες απο το θηλασμό , αλλά είμαι σίγουρη οτι για καμιά δεν μπορεί να είναι εύκολο!
Δεν το κάνουμε επειδή είναι ευχάριστο και εύκολο. Το κάνουμε επειδή κάνει καλό στο μωρό όσο είναι μικρό αλλά και ως ενήλικα.

Κουράγιο και καλή συνέχεια!!! Πρώτος στόχος οι 6 μήνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου