Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έχω μια φίλη που θέλει να θηλάσει αλλά δεν την αφήνουν.

Έχω μια φίλη που θέλει να θηλάσει αλλά δεν την αφήνουν!!
Ποιος;;
Θα σας πώ αμέσως...



Ήθελε να γεννήσει φυσιολογικά αλλά η γιατρός της την έβαλε μόλις έκλεισε την 40 εβδομάδα για πρόκληση. Της είπε οτι το μωρό θα είναι πάνω απο 3700κιλά και δεν θα βγαίνει κανονικά, οτι δεν έχει κατέβει και διάφορα άλλα και την άγχωσε.
Την έβαλε στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά , χωρίς να έχει πόνους και χωρίς να θέλει να γεννήσει τόσο νωρίς.
Της έβαλε ένα υπόθετο κολπικά, μετά άλλο ένα και μετά της είπε οτι θα γεννήσει με καισαρική.

Το μωρό της βγήκε και ζύγιζε 3050κιλά.!

Υγιέστατο...

Ζήτησε να το θηλάσει αποκλειστικά. Της το πήρανε 3 ώρες για να το βάλουν στη θερμοκοιτίδα (δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται αυτό αφού το μωρό είναι τελειόμηνο, υγιέστατο και με καλο βάρος).
Το φέρανε ταϊσμένο με ξένο γάλα....

Προσπάθησε να το θηλάσει αποκλειστικά...

Ο παιδίατρος της είπε (κλασσικά!!) 5-7 λεπτά απο το 1 στήθος και 5-7 λεπτά απο το άλλο κάθε 3 ώρες!!

Εκείνη ήξερε και το άφηνε όσο θέλει όποτε θέλει. Ο άντρας της όμως πήγαινε απο πάνω της και της έδειχνε το ρολόι. "Πρέπει να αλλάξεις στήθος. Πέρασαν τα 7 λεπτά!! Δεν άκουσες το γιατρό;"

Πληγώθηκαν οι θηλές της... Το μωρό κουνάει συνέχεια χεράκια και σπρώχνει το στήθος έξω από το στόμα.

Πήγανε πάλι στο γιατρό...

"Μην τολμήσεις να βάλεις το μωρό στο στήθος με τις ματωμένες θηλές!!! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ναι πιει το μωρό γάλα με αίμα:"

Ο άντρας της ως καλός στρατιώτης, χωρίς να πάρουν μια δεύτερη γνώμη βρε παιδί μου....
Πήρε τη συνταγή για ξένο γάλα, αποστειρωτές, μπιμπερό...

Την 8η μέρα της ζωής του το μωρό ήπιε ξένο γάλα και η μαμά έβγαζε και πετούσε το πολύτιμο δικό της!!!

Αχ...

Και βέβαια το μωρό έσκασε (του δώσανε 90μλ να πιει σε ένα γεύμα!!) και κοιμήθηκε 4-5 ώρες...

Και  τώρα με θηλές που πονάνε απίστευτα, με ένα κουτί σκονόγαλα στο ντουλάπι και με αυτό το περιβάλλον... Πώς θα μπορέσει να θηλάσει;;;;




3 σχόλια:

  1. Αν κλεισει τα αυτια της και δεν ακουει κανεναν,
    Αν παρει την αποφαση οτι εκεινη ειναι η υπευθυνη για την επιβιωση του παιδιου της και σταματησει να επηρεαζεται απο τον περιγυρο της τοτε θα τα καταφερει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι μια συνηθισμενη ιστορια .Οι γιατροι ασχετοι ή ντιλερ εταιριων σκονογαλακτος .Οι συγγενεις δεν ξερουν απο θηλασμο γιατι απλα δεν θηλασαν τα παιδια τους . Ηταν τοτε που εφευγαν ολοι για Γερμανιες και εργοσαστια .Τοτε που ο τουρισμος γνωριζε ραγδαια αναπτυξη και επρεπε να πανε να χτισουν μπαρ στις παραλιες για τους τουριστες . Να κλεισει τα αυτια της , να μιλησει μονο με συμβουλο θηλασμου και εμπειρες στο θηλασμο μαμαδες ,να μπει στην ομαδα υποστηριξης θηλασμου της πολης της στο facebook και μεινει μονη της με το παιδι της διωχνοντας ολους τους αλλους .Ετσι θα καταφερει να θηλασει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη πρώτη μου κόρη τη θήλασα μετα απο 43 ημέρες. Μεχρι τοτε το έβγαζα με το θήλαστρο και το εβαζα στο μπουκάλι και το έπινε. Ειχα δοκιμάσει τα πάντα, θηλές σιλικόνης, να έιναι νηστικό τίποτα..Απλά κάποια στιγμή την άφηνα να βλεπει οτι αυτό που έπινε στο μπουκάλι προερχοταν απο μένα. Θες να μου πεις τωρα οτι το βρεφος το κατάλαβε? δεν ξερω , ξερω οτι κάποια μερα μετα απο 43 ημέρες υπομονης βουτηξε το βυζι απο μονη της και εφαγε και εγω σώθηκα απο το θηλαστρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή